A mobilházaknak számos előnyük van. Gyorsan felállíthatóak, nem kell hozzájuk építési engedély, teljesen berendezettek, és a téglaépítésű házakhoz képest azok töredékébe kerülnek. Arról már nem is beszélve, hogy kívülről már szinte lehetetlen megmondani egy házról, hogy ez nem téglaépítésű. Jöjjön egy-két izgalmas részlet!

Külföldön már trend

Nem is gondolnánk elsőre, hogy milyen népszerűek a mobilházak. Itthon egyelőre még nem tört be annyira a köztudatba. Ezzel szemben például az Amerikai Egyesült Államokban, vagy Angliában kimondott mobilház telepek léteznek.

Nálunk erre még egy kicsit várni kell, de talán nem olyan sokat. Mint minden újdonságot, ezt is valahol meg kell szokni. De, aki egyszer kipróbálja, az biztosan nem fogja megbánni. Ráadásul a legtöbb félelmünknek nincs is igazán alapja.

Külföldről hozzunk be ilyen mobilházat?

Adódik a kérdés, hogyha külföldön ennyire népszerű, akkor érdemes onnan behozatni? Igazság szerint több okból is azt mondhatjuk, hogy nem. Az első ilyen, hogyha mondjuk Angliából hozatunk be, akkor a szigetelése nem biztos, hogy megfelelő lesz az itthoni viszonyoknak.

Mi itthon állítunk elő olyan kimondottan négyévszakos házakat, amelyekben mind nyáron, mind télen egyformán jól tudod érezni magad. Arról nem is beszélve, hogy a szállítás költségén is sokat spórolhatsz velünk. És ha már az ár szóba került…

Olcsóbb, mint a téglaház

Ezúttal nem emelnénk ki azt, hogy a mobilitásban milyen előnyök és lehetőségek rejlenek. Viszont amellett ne menjünk el szó nélkül, hogy árban mennyivel jobban járhatunk. Nem lenne fair rögtön egy Budapesti ingatlan négyzetméter áraival összehasonlítani, de megdöbbentő számokkal találkozhatnánk.

De a vidéki nagyvárosok lakásáraihoz képest is kedvezőbb számokkal találkozhatunk, hogyha ilyen ingatlan mellett tesszük le a voksunkat.

Most pedig erre kimondottan ideális az idő. Bár az ilyen ingatlanokra a bankok (egyelőre) nem igazán adnak hitelt, de pont most erre lehet nincs is szükség. Viszont a CSOK-ot ugyanúgy megigényelhetjük, hogyha a négyzetméter és a gyermekek száma stimmel. Ez akár 10 millió forint is lehet. A Babaváró hitel (szintén 10 millió forint lehet) esetében pedig semmilyen fedezetet nem kell nyújtani.

E kettő elég lehet, hogy megszerezd álmaid új mobil otthonát. Ha kedvet kaptál keress fel minket! Olyan álomházat készítünk Neked, mint amilyet megálmodtál-