Jelenleg még (hangsúlyozzuk még) kevésbé ismertek és népszerűek a konténerházak. Mi azonban azon vagyunk, hogy ez olyan gyorsan változzon, ahogy csak lehetséges. Szerintünk mind a praktikusság mind a dizájn szempontjából olyan előnyöket rejt magában, amelyet a legtöbb embernek érdemes kihasználnia. Mindenki az alternatív megoldásokat keresi mostanában elég csak a napelemekre gondolni vagy az elektromos autózásra. Az otthon kérdésében pont ilyen a mobilház. Jöjjenek hát a kérdések, és persze a válaszok!

  1. A mobilház az a lakókocsi?

Nem, határozottan kijelenthetjük, hogy nem az. Olyan mintha a retket hasonlítanánk össze a hagymával. Mind a kettő zöldség, tehát nyilván vannak hasonlóságok, de mégis más a kettő. A lakókocsik állandó lakhatásra nem igazán alkalmas. Ezzel szemben a mobilház pontosan erre van tervezve és készítve.

  1. Ez egy „konténerdoboz”?

Nos, a könnyű szállíthatóság miatt (is) igen a szerkezete konténerből van kialakítva. Ez persze nem azt jelenti, hogy úgy kell elképzelni, mint egy olyan öltözőt, amelyben az építőipari munkások dolgoznak. Sőt, garantáljuk, hogyha bárkit is elhívsz magadhoz a mobil otthonodba, nem fogja tudni megmondani, hogy ez a ház miből is épült. Persze tisztában vagyunk vele, hogy írhatunk mi itt bármit, ezzel kapcsolatban itt igazán csak a szemednek tudsz hinni. Gyors segítségként mutatunk egy képet:

mobil otthon

mobil otthon

Ezen felül pedig azt tudjuk felajánlani, hogy gyere és látogass meg minket! Készséggel megmutatjuk Neked e készülő házakat, és akkor ténylegesen láthatod, milyen gyönyörű kis ékszerdobozok készülnek.

  1. Ez csak nyaralónak lesz jó?

Nem, dehogyis. Ezek a mobilházak úgy készülnek, hogy minden Magyarországon előforduló időjárási viszonyban teljesen jól tudd érezni magadat. Persze tudjuk, hogy a szakadó esőben keveseknek van jó kedve, de amikor hazaérsz az otthonodba, nem fogsz fázni, és jobb hangulatod lesz. Úgy készítjük el a mobilházakat, hogy négy évszakosak legyenek. Így akár nyaralónak, akár teljes értékű lakóháznak is választhatod.

  1. Mekkora mobilházunk lehet?

Szintén gyakran felmerülő kérdés, vélhetően azért, mert sokan nem tudják elengedni még a lakókocsival kapcsolatos párhuzamot. Alapesetben nyugodtan kalkulálhatunk egy 50 négyzetméteres ingatlannal, de természetesen igény szerint ezt van lehetőség bővíteni, szinte akármekkorára. Ez azt jelenti, hogy nyugodtan lehet ez akár 100-150 négyzetméter is. Sőt, amire nem is gondolnál. Lehetőség van, akár kétszintes ingatlant is létrehozni, szép erkéllyel, vagy tetőterasszal.

  1. Kulcsrakészen lehet átvenni?

Ez csak rajtad múlik. Volt már olyan megrendelőnk, aki kizárólag az egyéni tervek alapján elkészült szerkezetkész ingatlan „vitte el”. Mi ebben maximálisan partnerek voltunk, hiszen a célunk, hogy tényleg olyan álomotthont hozzunk létre, amelyre Te vágsz. Viszont hogyha szeretnéd, akkor a további belső munkálatokat is elvégezzük, és akkor szinte tényleg csak annyi a feladatod, hogy a személyes bútoraidat, és könyveidet elhelyezd az otthonodban.

  1. Hogyan lesz víz meg villany?

Az ingatlan, ahogy a klasszikus építésű ház sem önellátóak. Éppen ezért, hogyha ilyen ingatlan veszel, akkor egy olyan telken kell, hogy elhelyezzed, ami közművesítve van. Innen ugyanúgy egyszerűen rá lehet kapcsolódni, és pikk-pakk a házadban van víz, villany, és minden, a mire szükséged van.

+1. Hol szerezhetek ilyen ingatlant?

A végére hagytuk a legegyértelműbb kérdést. Nálunk a ProLak Kft-nél. Keress fel minket minél hamarabb, és mi azonnal nekilátunk a Te mobil otthonod kialakításának! Természetesen személyesen is bármikor meglátogathatsz minket. Nekünk mindegy, hogyan veszed fel velünk a kapcsolatot. De ne késlekedj!